Behandelingen

 

 

Behandelingen

Behandelingen
-       instructie mondhygiëne en voorlichting
-       gebitsreiniging
-       polijsten van het gebit
-       bestrijden van slechte adem
-       parodontale behandeling
-       behandeling van kinderen

 

TOELICHTING OP BEHANDELINGEN:

Instructie en voorlichting:

Uitgebreid uitleg over ontstaan van tandvlees/mond problemen.

Instructie en uitleg zijn bij ons zeer belangrijke onderdelen van de behandeling en zodoende onlosmakelijk verbonden met de rest van de behandeling(en).

Uitleg van eventueel mogelijke behandelingen.
Individuele instructie hoe u uw mond op de juiste mannier kan verzorgen.

Behandelingen2Tandsteen verwijderen/gebitsreiniging:

Tandsteen is verkalkte plak. Dit kan op het gebit aanwezig zijn boven het tandvlees maar ook net daar onder. Het wordt verwijderd door middel van elektrische apparatuur ( ultrasoon ) of met handinstrumenten.

Polijsten:

Dit gebeurd meestal na het verwijderen van tandsteen. Hiermee verwijder je aanslag en maak je het gebit weer glad zodat de plak weer minder snel aanhecht.

Parodontale behandeling:

Als tandsteen langere tijd aanwezig is of als de mondhygiëne onvoldoende is (geweest), kan het steunweefsel om de wortel zijn aangetast. Dit zal dan worden op gemeten. Vervolgens zal het wortel oppervlak gereinigd moeten worden. Hiervoor zijn, afhankelijk van de ernst van de situatie, vaak meerdere afspraken nodig. Indien nodig kan ook een bacterie test gedaan worden. Goede motivatie en inzet is bij deze behandeling erg belangrijk!

Bestrijding slechte adem:

Slechte adem (halitose) komt regelmatig voor. Slechte adem kan ontstaan door slechte mondgezondheid , alcohol of het eten van bepaald voedsel. Maar halitose heeft een andere oorzaak  en is meestal eenvoudig te verhelpen.

Behandeling van kinderen:

Doormiddel van uitgebreide informatie en instructie aan kind en zo nodig ouder wordt het kind begeleid in zijn dagelijkse zorg voor het gebit.
Zo nodig wordt een fluoride applicatie gegeven en/of kiezen gesealt.